AFYONKARAHİSAR / İHSANİYE - İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda öğrencilerin genel durumlarını ailelere bildirmek ve okul-aile işbirliğini sağlamak amacıyla veli toplantıları yapılmaktadır.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisinde, öğrencilere okumayı sevdirmek ve okumayı daha eğlenceli hale getirmek için renkli bir  okuma köşesi oluşturulmuştur. Bu kapsamda rehberlik servisimizde her Salı ve Perşembe okuma saati yapılmaktadır. Okuma saatinde hem okuma yapılıp hemde okumayı zevkli hale getirmek için oyunlar oynanmaktadır.

Şbt

Okulumuz sivil savunma kulübü ve öğretmenimiz Ahmet AKTAŞ öncülüğünde okulumuzda sivil savunma ve yangın tatbikatı yapıldı. Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler öğrencilerimize detaylı olarak anlatıldı , videolar izletildi ve gerçeğe en uygun şekilde tatbikatımız gerçekleştirildi. Sonrasında ise olası bir yangın durumunda neler yapılmalı bunun üzerine konuşulup yangın tüpü nasıl kullanılır kontrollü ateş yakılarak gösterildi.

Şbt

Eğitimci Mehmet YILMAZ'ın gerçekleştireceği "AİLE OKULU SEMİNERİ"ne tüm velilerimiz ve halkımız davetlidir.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Bilen Oturur Etkinliği yapıldı. Türkçe Öğretmenimiz Özlem ALTINTOP'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ağu

Okulumuz Rehber öğretmeni ADİLE öZKAN koordinesinde kitap okuma grupları oluşturuldu

Haz

Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati uygulaması gerçekleştirildi.

Haz

İlçe Müftülüğü ile işbirliği halinde şehir merkezinde bulunan camilerde, Kur´an kurslarında  Kuran-ı Kerim okuma, ezan okuma gibi mesleki uygulamalara katılımları sağlandı.

Haz

Ülkemizde son yıllarda gerçekleşen teknolojik gelişmelerle ilgili panolar düzenlendi.

May

Öğrenciler, bilim adamlarının icat ve keşifleri ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.

May

Okulumuzda Ramazan ayında “Ramazan Sandığı” uygulaması hayata geçirildi. Paylaşma ve Yardımlaşma Teması üzerinde duruldu.

May

Okulumuz Din Kültürü Öğretmeni tarafından öğrencilerimize Cami ve unsurları tanıtıldı.Uygulamalı olarak gösterildi.

May

Okulumuzda  yapılan rutin toplantılarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.Ortak kararlar alındı.

May

Okulumuzda Meslek Dersleri öğretmenlerimiz tarafından sınıflarda birbiri ile uyumlu ayet ve hadisleri sınıf panolarına yazdılar. Yazılan ayet ve hadislerin her hafta tefsiri ve şerhi yapılarak öğrencilerle işlendi. Emeği geçenlere Teşekkür ederiz.

Mrt

Okullarda Ramazan ayında “Mani Yazma Yarışması” düzenlendi. Davul eşliğinde okulumuzda, pazar yerinde ve meydanda söylendi.